KnaufKnauf

Povratak
Detaljnije?>

Jednostavna ušteda energije

Sustav za regulaciju površinske temperature zida, poda ili stropa osigurava ugodnu sobnu temperaturu uz uz postizanje ravnomjerne temperature površine. Na taj način se postiže ušteda energije od čak 12% u usporedbi s klasičnom primjenom radijatora. Sustavi za grijanje površina u kombinaciji s toplinski provodljivim Knauf komponentama postižu svoju punu učinkovitost.

 

Detaljnije?>

Podno grijanje

Sustavi podnog grijanja

Podno grijanje je idealno za površinsko reguliranja temperature: zimi se blaga i ravnomjerna toplina zračenja širi prostorijom, dok je ljeti putem istog sustava moguće hlađenje.
U Knauf asortimanu proizvoda za podove nudimo rješenja za primjenu sustava regulaciju temperature podnim grijanjem prikladne za novogradnju i  sanacije.

Za novogradnju se primjenjuje Knauf tekući estrih, a za saniranje suhi sustavi gotovih Knauf  estriha Brio i GIFAfloor ili tankoslojni grijani estrih s Knauf masama za niveliranje.

Za razliku od običnih radijatora, grijani estrih ima veliku grijaću površinu, koja se prostire preko cijelog tlocrta. To omogućava grijanje s nižom temperaturom polaznog toka. 

Prednosti površinske regulacije temperature su jednostavno postizanje ugodne sobne temperature te manja potrošnja energije.

 

Za energetsku sanaciju poda prvenstveno se koriste sustavi koji su ili posebno tanki, kako bi se uštedjelo na prostoru na postojećim konstrukcijama, ili sustavi koji se mogu ugraditi posebno brzo, kako bi radovi sanacije bili što krači.

Sustav podnog grijanja je, uz minimalni trošak, moguće nadograditi s tankim podnim sustavom regulacije temperature, debljine svega 16 mm. Na postojeću, nosivu i pripremljenu podlogu postavljaju se elementi folije s izbočinama za grijanje koji se zalijevaju Knauf nivelirajućim estrihom  ili tankim cementnim estrihom . S Knauf nivelirajućim estrihom također je moguće i dodatno poboljšanje izolacije buke od koraka i nadogradnja protupožarne zaštite kao konstrukcija na izolacijskom sloju.

Kada je riječ o sanaciji poda za regulaciju temperature s primarnim ciljem da se uštedi vrijeme, koristi se suhi estrih. Posebno rješenje s gotovim estrihom za grijanje i hlađenje predstavljaju GIFAfloor UB Klima elementi. To su zarezani elementi od gipsanih vlakana u koje se postavljaju cijevi za grijanje, a otvoreni rezovi se popunjavaju masom za ispunu. Ovi elementi se polažu po cijeloj površini kao gotovi estrih ili kao dodatna razina na suhom sustavu povišenog poda GIFAfloor Klima.

Detaljnije?>

Knauf proizvodi za sustave podnog grijanja

 • Suhi estrih podna ploča DFI 12,5 mm

  Suhi estrih podna ploča DFI 12,5 mm

  Specijalne gipsane ploče kao suhi estrih ili ploče za raspodjelu opterećenja Katalog Suha gradnja  Pročitajte više
 • Flieβestrich FE 80 Allegro

  Flieβestrich FE 80 Allegro

  Tekući samonivelirajući estrih iz kalcij-sulfata CAF-C30-F6, idealan za podna grijanja. Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • Flieβestrich FE 50 Largo

  Flieβestrich FE 50 Largo

  Tekući samonivelirajući estrih iz kalcij sulfata CAF-C25-F7. Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • Flieβestrich FE 25 A Tempo

  Flieβestrich FE 25 A Tempo

  Knauf FE 25 A Tempo je tekući brzovezujući samonivelirajući estrih iz kalcij-sulfata CAF-C30-F6. Koristi se kao...Pročitajte više
Detaljnije?>

Sustavi grijanja i hlađenja uz primjenu Knauf strojne žbuke

Moderni pristup

Grijanja zidnih površina predstavlja moderni pristup reguliranja prostorne temperature uz značajne prednosti.

Posebna prednost je u tome što zbog znatno niže razlike u temperaturi grijane površine ne dolazi do strujanja zraka. Time je nastajanje prašine znatno smanjeno.
Zbog zračenja topline u cijeloj prostoriji vlada ugodna, jednolika temperatura, što osigurava udobnu atmosferu boravka i zdravu klimu u prostoriji.
Ovi sustavi grijanja imaju i značajnu estetsku prednost iz razloga što izgled prostorije ne narušavaju radijatori. Tako se ispunjavaju zahtjevi na maksimalnu udobnost uz minimalne investicijske i operativne troškove.

 

Zbog velike toplinske provodljivosti Knauf gipsane žbuke, toplina će bez gubitaka biti prenesena u cijeli sloj žbuke te će tako zračiti kroz cijelu površinu prostora.

Osim toga, Knauf gipsane žbuke imaju odgovarajuću konzistenciju obrade i sušenja bez uvlačenja. Plastična konzistencija morta i izgled prskanja kod strojne obrade omogućuju potpunu ugradnju sustava regulacije temperature bez mjehurića. Zbog vezanja bez uvlačenja također je moguća ugradnja sustava ispod žbuke, također i onih s cijevima velikih promjera. Tako su racionalno i sigurno izvedive debljine žbuke od 40 – 50 mm.

Ove prednosti su očite:

 • ugradnja cjevovoda bez mjehurića
 • velike debljine slojeva izvedive u jednom sloju
 • sušenje bez uvlačenja
 • optimalni raspored temperature
 • visoki učinak hlađenja
 • pogodno i za vlažne prostorije u kućanstvu
 • paropropusno, ne izaziva alergijske reakcije na koži – savršena da zdravu klimu stanovanja
 • površine su glatke strukturne
 • mogućnost lijepljenja tapeta, pločica i ličenja

 

Detaljnije?>

KNAUF STROJNE ŽBUKE

 • MP 75

  MP 75

  MP 75 je klasična gipsana žbuka koju se jednoslojno primjenjuje na površinu. Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • MP 75 Diamant

  MP 75 Diamant

  MP 75 Diamant je strojna žbuka na bazi gipsa s povećanom tvrdoćom površine i tlačnom čvrstoćom za posebno...Pročitajte više
 • MP 75 L Fire

  MP 75 L Fire

  MP 75 L Fire je gipsana žbuka s povećanim udjelom laganih dodataka za pasivnu zaštitu konstrukcijskih...Pročitajte više
 • Rotband

  Rotband

  Vezivna žbuka na bazi gipsa za ručnu obradu Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • Goldband

  Goldband

  Goldband - lagana žbuka na bazi gipsa, za ručnu obradu Bauprodukte katalog Pročitajte više

Koje je Vaše područje djelovanja?