KnaufKnauf

Povratak
Detaljnije?>

Ušteda energijeDugoročna i ekonomska isplativost

Gospodarski razvoj i rast životnog standarda za sobom povlače rastuće potrebe za energijom. Stoga su informiranje i edukacija o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije postali dio naše svakodnevice. S druge strane, stalno rastući troškovi energije postaju opterećenje za svaki kućni budžet zbog čega se vrijednost kuće procjenjuje u skladu s razinom mjesečnih rashoda.

Troškovi grijanja i hlađenja predstavljaju najveće izdatke za vlasnike nekretnina. Budući da troškovi energenata iz godine u godinu neprestano rastu, investiranje u sustave za uštedu energije postalo je osnovni uvjet za ostvarenje uštede.

Međutim, problemi s troškovima grijanja i hlađenja ne bi trebali biti jedini razlog našeg promišljanja i djelovanja. Kvalitetan građevinski sustav s optimalnom izolacijom topline ima i druge važne prednosti - bolja kvaliteta stanovanja, velika ušteda novca i rastuća vrijednost građevine.

Detaljnije?>

Važnost energetske učinkovitosti

Želim kvalitetno – biram Knauf

Knauf je svojevrsni predvodnik energetske učinkovitosti i trajno ekonomične gradnje. Važnost termo-izolacijske gradnje potiče i Vlada Republike Hrvatske koja je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja u srpnju 2014. godine donijela Program energetske obnove višestambenih zgrada od 2014. do 2020. godine čije provedbeno tijelo je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za obnovu obiteljskih kuća do kraja 2020. godine osigurano je dodatnih 33 milijuna eura, a za javne objekte 70 milijuna eura iz sredstava fondova EU. Jedan od ključnih elemenata za dobivanje bespovratnih sredstava jest da distributer fasadnog sustava ima zadovoljavajući certifikat za svoje proizvode i garanciju za sustav koji se ugrađuje na objekt ili zgradu.

Upravo u ovom slučaju Knauf nosi važnu ulogu budući da pruža najkvalitetnija rješenja za sve građevinske projekte. Kao simbol modernih građevinskih rješenja, Knauf je razvio različita rješenje za energetsku učinkovitost svakog doma.

Originalnu njemačku kvalitetu Knauf sustava potvrđuje implementacija ETICS certificiranog sustava usklađenog s EU standardima. Riječ je o povezanim sustavima za vanjsku toplinsku izolaciju koji se ugrađuju na nove ili stare građevine radi postizanja odgovarajuće toplinske zaštite.

Uvijek gledajući u budućnost, grupacija Knauf svjesna je činjenice da će od 31.12.2020. sve nove zgrade u EU morati svesti potrošnju energije blizu nule, tzv. “nearly zero”. Stoga komponente ETICS sustava osiguravaju primjetno smanjenje godišnje emisije CO2, uštede na gorivu, energije u kućanstvima i na kraju, smanjenje financijskih izdavanja krajnjih korisnika.

Primjena načela energetske učinkovitosti ne znači veće troškove ili odricanje, već upravo priliku da s resursima koje imamo postignu bolji rezultati i pritom smanji štetan utjecaj na okoliš. Stoga tvrtka Knauf konstantno radi na stvaranju uvjeta i kvalitetnih proizvoda u svrhu energetske učinkovitosti.

Detaljnije?>

Knauf proizvodi za energetsku učinkovitost:

 • Gipsane kompozitne ploče s EPS-om

  Gipsane kompozitne ploče s EPS-om

  Knauf Therm Inside Pročitajte više
 • SM 700 PRO

  SM 700 PRO

  Naturweiß - mort za lijepljenje i armiranje EPS ploča i ploča i lamela od kamene vune, reparaturni mort i...Pročitajte više
 • Fassadol

  Fassadol

  Fassadol je silanizirana, jako prekrivajuća fasadna boja na bazi čistog akrilata s izuzetno stabilnim tonovima boje i...Pročitajte više
 • Isogrund

  Isogrund

  Primjenjuje se protiv pregaranja završnih žbuka, bijelo pigmentiran Bauprodukte katalog   Pročitajte više
Detaljnije?>

Saznajte više:

 • Unutarnja izolacija

  Unutarnja izolacija

  Pojam energetska učinkovitost postao je dio našeg svakodnevnog vokabulara. Europske regulative i hrvatski...Pročitajte više
 • Vanjska izolacija

  Vanjska izolacija

  Knauf sustavi za toplinsku izolaciju fasada predstavljaju najbolje ekonomsko i tehničko rješenje koje pridonosi...Pročitajte više

Koje je Vaše područje djelovanja?