KnaufKnauf

Povratak

Elbphilharmonie, Hamburg

Elbphilharmonie, Hamburg

Podaci o objektu
Arhitekt:Herzog & de Meuron
Izvođač:Hochtief, Essen
Graditelj:grad Hamburg, zastupa ReGe Hamburg mbH
Godina izgradnje:2017.

Elbphilharmonie je hamburška filharmonija izgrađena na temeljima bivšeg skladišta "Kaiserspeicher A", čime je grad Hamburg dobio novi kulturni centar svjetske klase. Dizajnirali su ju renomirani švicarski arhitekti Herzog & de Meuron na zapadnom kraju modernog HafenCity-a, usred rijeke Elbe. Kompleks uključuje tri moderne koncertne dvorane, hotel i 45 apartmana. Također pruža jedinstveni panoramski pogled od 360 stupnjeva na grad i luku.

"Bijela ovojnica" (white skin) sastoji se od ekskluzivnih materijala čija je jezgra stopostotni GIFAtec koje je Knauf Integral za ovaj projekt proizveo u modificiranoj, svjetlijoj strukturi. Do pet slojeva GIFA panela slijepljeno je u ukupnu debljinu od 180 mm, a zatim obrađeno CNC strojevima.  Više od milijun udubljenja u obliku ljuske, dubine od 5 do 90 mm, oblikovane su kako bi pružile karakterističnu površinsku strukturu "bijele ovojnice".

Na ovaj način proizvedeno je ukupno 10287 zidnih panela, a svaki od njih jedinstven je na svoj način. Velika dvorana izgrađena je pomoću parametričkog dizajna - svaki od 10.000 gipsanih panela dobio jedinstven oblik zahvaljujući upotrebi posebih algoritama. Prema navodima stručnjaka, akustika dovedena do perfekcije. U pozadini je korištena standardna Knauf potkonstrukcija.

Zapamtite

Lokacija

Elbphilharmonie, Hamburg

Platz der Deutschen Einheit 1
20457 Hamburg

Koje je Vaše područje djelovanja?