KnaufKnauf

Povratak

ZAŠTITA PODATAKA

Detaljnije?>

ZAŠTITA PODATAKA

Zaštita podataka

Knauf najveći prioritet stavlja na zaštitu osobnih podataka. Stoga vas ovim putem želimo obavijestiti o tome kako štitimo vašu privatnost kada nam date svoje osobne podatke i na koji način možete dobiti informacije o podacima koji su nam dani. Osim nužne sukladnosti s pravnim odredbama o zaštiti podataka, naš je cilj obvezati se na odgovorno rukovanje vašim podacima putem ove izjave o privatnosti.

Prikupljanje podataka vezanih uz način korištenja internetskih stranica

Sljedeće opće tehničke informacije automatski se prikupljaju kada pristupate Knaufovim internetskim stranicama: vrsta internetskog preglednika, operacijski sustav koji se koristi, naziv domene vašeg pružatelja internetskih usluga i sl. To su isključivo informacije na temelju kojih se o vama kao pojedincu ne mogu donijeti nikakvi zaključci. Imate pravo odbiti ovo prikupljanje i pohranu podataka u bilo kojem trenutku, što će se primjenjivati u budućnosti.

Prikupljanje osobnih podataka

Ako vas na internetskoj stranici Knaufa zamolimo da nam date osobne podatke poput imena, adrese, telefonskog broja, to je podložno posebnim odredbama i može se provesti samo uz vašu prethodnu suglasnost. Vaši se podaci ni na koji način neće prosljeđivati ni otkrivati trećim stranama. Možete povući ovu suglasnost pisanim putem u bilo kojem trenutku, što će se primjenjivati u budućnosti. dataprotect@knauf.hr

Sukladno zakonskim odredbama, koristimo ove podatke samo do potrebne mjere u svakom pojedinom slučaju, kao u sljedećim primjerima:

Zahtjevi za kontakt

Ako nam date svoje podatke u sklopu zahtjeva za kontakt, obrađivat ćemo samo podatke koje nam date - poput imena, adrese, adrese e-pošte i telefonskog broja - uz vašu izričitu suglasnost i do mjere potrebne za ovu svrhu. Trebamo vaše podatke u ovom kontekstu kako bismo mogli obraditi, koordinirati i proslijediti vaš zahtjev za kontakt odgovarajućem odjelu našeg društva odnosno kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaša pitanja ako ih imate. Osim toga, obrađujemo osobne podatke za svrhe privlačenja zainteresiranih osoba (potencijalnih kupaca) na naše internetske stranice (eng. „lead generation“) te davanje informacija i savjeta o našim sustavima i proizvodima, kao i za odgovaranje na vaša pitanja o njima. Vaši se podaci ni na koji način neće prosljeđivati ni otkrivati trećim stranama. Možete povući svoju suglasnost pisanim putem u bilo kojem trenutku, što će se primjenjivati u budućnosti.  dataprotect@knauf.hr

Pretplaćivanje i otkazivanje pretplate na bilten Knauf

Možete se prijaviti za naš bilten na našoj internetskoj stranici. U ovom kontekstu obrađivat ćemo samo osobne podatke koje nam date za ovu svrhu i uz vašu suglasnost. Bilten Knauf obavještava vas o novim proizvodima u sferi građevinskog materijala od gipsa, izolacijskih materijala, kemijskih preparata koji se koriste u graditeljstvu, lijevanih elemenata, ambalaže te građevinskih strojeva. Također ćete dobiti redovne informacije o budućim događajima, trenutnim ponudama i novim materijalima za preuzimanje. Za ovu svrhu Knauf koristi metodu poznatu kao dvostruki opt-in (dvostruko prijavljivanje na listu za bilten): nakon registracije primit ćete poruku e-pošte na vašu e-mail adresu, u kojoj će se nalaziti zahtjev da potvrdite svoju suglasnost. Vaši se podaci ni na koji način neće prosljeđivati ni otkrivati trećim stranama. Bilten ćete primati samo ako ste dali svoju suglasnost. Možete povući svoju suglasnost u bilo kojem trenutku, što će se primjenjivati u budućnosti. To možete učiniti u pisanom obliku odnosno slanjem dopisa Knauf grupi na adresu navedenu ispod ili putem poveznice za otkazivanje pretplate koja se nalazi na dnu svakog biltena.

Korištenje kolačića

Koristimo rješenja i tehnologije društva econda GmbH (www.econda.de) kako bismo bilježili i pohranjivali podatke u anonimnom obliku iz kojeg se kreiraju profili korištenja internetskih stranica pod pseudonimima za svrhe prilagođavanja i optimiziranja naše internetske stranice. Kolačići koji omogućavaju prepoznavanje internetskog preglednika mogu se koristiti za tu svrhu. No, profili korištenja internetskih stranica ni na koji način se ne spajaju s podacima koji se tiču nositelja pseudonima, osim u slučaju kad posjetitelj internetske stranice izričito pristane na to. Posebice, IP-adrese postaju neprepoznatljive odmah po njihovu primitku, pa se profili korištenja internetskih stranica ne mogu povezati s IP-adresama. Obrada se provodi na temelju našeg legitimnog interesa. Posjetitelji ove internetske stranice u bilo kojem trenutku mogu ovdje dati prigovor na ovakvo prikupljanje podataka i njihovo pohranjivanje, što će se primjenjivati u budućnosti.

Korištenje funkcija za dijeljene u kontekstu društvenih mreža

Facebook

Ova internetska stranica koristi funkciju za dijeljenje na društvenim medijima („dodatni moduli“, eng. „plug-in“) društvene mreže Facebook.com, kojom upravlja Facebook Inc., Palo Alto, SAD („Facebook“). Dodatni moduli naznačeni su Facebookovim logom.

Ovi dodatni moduli u početku su deaktivirani kada posjećujete našu internetsku stranicu i neće se aktivirati sve dok ne odaberete gumb namijenjen za tu svrhu. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Facebookom i izražavate svoju suglasnost za prijenos podataka Facebooku. Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može povezati vaš posjet s vašim profilom na Facebooku. Ako odaberete taj gumb, odgovarajući podaci prenijet će se direktno s vašeg internetskog preglednika na Facebook i ondje će biti obrađeni.

Pogledajte Facebookovu politiku privatnosti za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovog daljnjeg obrađivanja i korištenja od strane Facebooka, kao i za informacije o vašim pripadajućim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti.

Ako ne želite da Facebook prikuplja podatke o vama putem naše internetske stranice, najprije se morate odjaviti s Facebooka pa tek onda posjetiti našu internetsku stranicu.

 

YouTube

Ova internetska stranica koristi video-platformu Youtube, kojom upravlja YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 u SAD-u. YouTube je platforma koja omogućava reprodukciju audio i video datoteka.

Kad posjetite bilo koju stranicu od naših internetskih stranica, YouTube player koji je integriran na stranici povezuje se na YouTube kako bi osigurao tehnički prijenos video ili audio datoteke. Kada se spojite na YouTube, podaci se prenose YouTubeu.

Pogledajte Googleovu politiku privatnosti za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovog daljnjeg obrađivanja i korištenja od strane YouTubea, kao i za informacije o vašim pripadajućim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti.

Twitter

Ova internetska stranica koristi dodatne module društvene mreže Twitter, kojom upravlja Twitter Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter“). Dodatni moduli mogu se prepoznati prema logu Twittera ili sufiksu „Twitter“.

Ovi dodatni moduli u početku su deaktivirani kada posjećujete našu internetsku stranicu i neće se aktivirati sve dok ne odaberete gumb namijenjen za tu svrhu. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Twitterom i izražavate svoju suglasnost za prijenos podataka Twitteru. Ako ste prijavljeni na Twitter, Twitter može povezati vaš posjet s vašim profilom na Twitteru. Ako kliknete na taj gumb, odgovarajući podaci prenijet će se direktno s vašeg internetskog preglednika na Twitter i ondje će biti pohranjeni.

Pogledajte Twitterovu politiku privatnosti za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovog daljnjeg obrađivanja i korištenja od strane Twittera, kao i za informacije o vašim pripadajućim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti.

Vaša prava

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, imate pravo dobiti informacije o vašim osobnim podacima u bilo kojem trenutku. Sukladno primjenjivom zakonu, obavijestit ćemo vas pisanim putem unutar mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva o tome obrađujemo li vaše podatke i koji su točno podaci u pitanju. Možete predati svoj zahtjev pisanim putem na adresu naznačenu ispod ili putem e-pošte na sljedeću adresu: dataprotect@knauf.hr.

Također imate pravo ispraviti ili izbrisati bilo koje osobne podatke koje smo prikupili o vama, a koji su možda nepotpuni, netočni ili zastarjeli. U svakom trenutku vodimo računa o tome da se vaši podaci obrađuju samo ako ste dali suglasnost, kako je propisano Općom uredbom o zaštiti podataka. Vaši osobni podaci izbrisat će se ako povučete svoju suglasnost, ako obrađivanje vaših osobnih podataka više nije nužno za ispunjavanje svrhe za koju su prvobitno pohranjeni ili ako su osobni podaci nezakonito obrađeni.

Iz ovoga su isključeni oni osobni podaci koji su nužni za potrebe računovodstva i vođenja poslovnih knjiga ili ako su podložni zakonskom zahtjevu čuvanja podataka.

Nadalje, imate pravo dobiti vaše podatke u strukturiranom, standardnom i strojno čitljivom obliku ili da ih se prenese na neku treću stranu. Slobodno nas kontaktirajte ako budete imali bilo kakvih pitanja u ovom kontekstu, i to na sljedeću adresu: dataprotect@knauf.hr

Ako smatrate da smo prekršili primjenjive zakone o zaštiti podataka, možete nas kontaktirati na sljedeću adresu e-pošte: dataprotect@knauf.hr. Također se imate pravo žaliti nadzornom tijelu.

U interesu zaštite vaše privatnosti i sigurnosti, provjeravamo vaš identitet prije nego što vam pošaljemo podatke poštom ili prije nego što poduzmemo odgovarajuće radnje ispravljanja ili brisanja podataka.

Sigurnost

Koristimo niz tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera da zaštitimo vaše osobne podatke od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa od strane neovlaštenih osoba.

Podaci za kontakt

Odgovornost za obradu osobnih podataka prikupljenih kroz ovu internetsku stranicu pripada društvu Knauf d.o.o., Uzdolje polje 91, Knin, Hrvatska.

Slobodno kontaktirajte Službenika za zaštitu podataka Grupe u bilo kojem trenutku ako budete imali bilo kakvih pitanja ili ako vam budu trebale dodatne informacije o zaštiti podataka.

Koje je Vaše područje djelovanja?