KnaufKnauf

Povratak
Detaljnije?>

8. Konferencija dimnjačara Hrvatske

KNAUF u službi dimnjačarstva

Na inicijativu i u organizaciji Hrvatske dimnjačarske udruge, 21. i 22. ožujka 2019., u hotelu Kaj u Mariji Bistrici, održana je 8. Konferencija dimnjačara Hrvatske.

Veliki značaj Konferencije potvrdili su i predavači iz cijele regije, usporedivši stanje u dimnjačarstvu u njihovim zemljama te izloživši svakodnevne probleme s kojima se struka susreće.

Glavne teme Konferencije obuhvatile su, između ostalog, i Knauf protupožarne sustave s naglaskom zaštite pregrada za šahte, kao obloge dimnjaka i dimovodnih cijevi. Problemi za dimnjačare nastaju u izvedbi protupožarnih (dimovodnih) okna kroz koje prolaze spomenute cijevi, a vezano uz protupožarne zahtjeve EI30 i EI90.  Uz sustave, prezentiran je i uvod u protupožarstvo kroz povijest te označavanje i klasifikacija kroz normu EN 13501-1.

Na konferenciji je sudjelovalo 100-tinjak dimnjačara i zastupnika / proizvođača dimnjaka od inoxa i plastike, koji su pokazali zanimanje i izrazili veliki interes za ispravnu ugradnju i definiranje Knauf rješenja.

Tvrtka Knauf i u segmentu protupožarne zaštite može ponuditi visokovrijedne proizvode i sustave, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije tržišne, kao i sigurnosne kriterije.

 

Detaljnije?>

Državno natjecanje strukovnih škola - Worldskills Croatia 2019.

Državno natjecanje strukovnih škola - Worldskills Croatia 2019.

Worldskills je organizacija koja promiče izvrsnost u području razvoja vještina i kompetencija, podiže svijest o važnosti izvrsnosti i visoke kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola  WorldSkills Croatia održano je na Zagrebačkom velesajmu 27. i 28.ožujka 2019.godine. Na natjecanju je ove godine sudjelovalo šest strukovnih škola iz Bedekovčine, Čakovca, Karlovca, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba, a jedna od 40 strukovnih disciplina natjecanja bila je i suha gradnja. Ekipu su činila dva učenika koja se školuju za zanimanje monter suhe gradnje, danas vrlo traženo zanimanje u završnim radovima zbog razvijene tehnologije izvođenja zidnih i podnih obloga suhom gradnjom.

Sav potreban materijal za izradu zadatka donirala je tvrtka Knauf, koja dugi niz godina aktivno sudjeluje i pomaže u obrazovanju učenika u strukovnom području graditeljstva, za zanimanje monter suhe gradnje.

Događanje je posjetila i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović, gdje joj je cijeli pojekt i predstavljen.

Zadatak je bio napraviti Knauf pregradne zidove debljine 10 cm u H formi s različitim visinama, otvorom u sredini te obradom spojeva i ugradnjom kutnih, zaštitnih profila.

Sve ekipe izvršile su zadatak u zadanom vremenskom roku, a pobjedu su odnijeli učenici Srednje škole Bedekovčina koji će sudjelovati na međunarodnom natjecanju Knauf Junior Trophy 2019. u Austriji, gradu Salzburgu.

 

Detaljnije?>

STRUČNO PREDAVANJE ROOM FOR EXPRESSION ODRŽANO U ČAKOVCU

STRUČNO PREDAVANJE ROOM FOR EXPRESSION ODRŽANO U ČAKOVCU

Fokusirani na stvaranje rješenja koje će pomoći u ostvarivanju vizije o akustici, intencija Knaufa je, predavanjima „Room for expression“, okupiti  stručnjake koji će doprinijeti diskusiji i postati dio Knauf vizije.

Stoga, Knauf već desetljećima blisko surađuje s arhitektima i projektantima kako bi svojim proizvodima omogućio modernu i laku gradnju vrhunskih ostvarenja iz svijeta arhitekture.

Spoj sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u Knaufu omogućio je transformaciju ideja u stvarnost. 

U kongresnoj dvorani hotela Castellum u Čakovcu, u potpunosti izvedenoj Knauf sustavima suhe gradnje i Cleaneo spuštenim stropovima, dana 27. studenog 2018., u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja i Društvom arhitekata Varaždin, održana je edukacija „Room for expression“ . Stručnim predavanjima na temu „Room for Expression“ i „Knauf akustični stropovi“, održanim od strane kolege Hrvoja Rubića struč.spec.ing.aedif, prisustvovalo je 30 arhitekata.  

 

Detaljnije?>

Stručni seminar FireWin

Stručni seminar FireWin

Sukladno potrebi za sve kompleksnijom izvedbom protupožarne zaštite, naš stručni tim, pod vodstvom kolega Maria Reljana, Damira Bosorića i Domagoja Aćimovića, predstavio je sustav Knauf FireWin, održavši edukaciju pasivne protupožarne zaštite.

Stručni seminar održan je u tvornici u Kninu, u petak 23.11.2018. Istom je prisustvovalo 14 renomiranih izvođača suhe gradnje s područja Slavonije, Dalmacije i Zagorja.

Sudionici seminara uspješno su završili stručnu edukaciju pasivne protupožarne zaštite te stekli osnovna teorijska i praktična znanja o primjeni Knauf FireWin sustava.

Aktivnim sudjelovanjem na edukaciji, svim izvođačima dodijeljen je Knauf FireWin certifikat te su samim time postali i certificirani izvođači FireWin sustava suhe gradnje.

Dio atmosfere s edukacije i dvodnevnog susreta organiziranog u suradnji s našim partnerom Color trgovinom d.o.o. možete vidjeti na priloženim fotografijama.

 

Detaljnije?>

Room for expression

Room for expression

 „Room for expression“ predavanja temelje se na istraživanjima, stručnim savjetima i uspješnim praksama u području akustike. Knauf već desetljećima blisko surađuje s arhitektima i projektantima kako bi svojim proizvodima omogućio modernu i laku gradnju vrhunskih ostvarenja iz svijeta arhitekture. Oblikovanje prostorije predstavlja izazov u postizanju sklada estetike i akustike, forme i funkcionalnosti.

Obzirom da je Rijeka izabrana za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine  te će ugostiti renomirane predavače iz svijeta arhitekture, ne iznenađuje činjenica da je Knauf upravo taj grad odabrao za održavanje jednog od „Room for expression“ predavanja.

U suradnji s Društvom arhitekata Rijeka, predavanje na temu „Zvučna zaštita i akustika prostora“,  održao je predstavnik tvrtke Knauf gdin. Boris Simonić, stručnjak u području istraživanja i razvoja, dok je u organizaciji stručnog predavanja veliki doprinos dao komercijalno tehnički predstavnik mag.ing.min Marijan Tomić, mlada snaga Knaufa.

Predavanju je prisustvovalo više od 60 sudionika koji su pokazali vrlo veliki interes za predstavljenu temu. Nakon edukativnog dijela, sudionici su imali priliku uživati u nastupu akustičnog dua „Alba i Leo“.

„Room for expression“ predavanjima Knauf želi doprinijeti i omogućiti transformaciju ideja u stvarnost s ciljem stvaranja prostora koji će realizirati viziju savršene akustike i zvučne izolacije.

 

Detaljnije?>

KNAUF STRUČNI SEMINAR M1

KNAUF STRUČNI SEMINAR M1

Certificiranim stručnim seminarima Knauf izvođačima omogućuje konstantno educiranje, stjecane praktičnog i teorijskog znanja o primjeni Knauf suhomontažnih sustava te samim time i razvoj stručnih kompetencija. Stoga je 21.rujna 2018.u tvornici u Kninu održan jednodnevni stručni seminar osnovnog tipa M1.

Osnovnim stručnim seminarom obrađeni su sustavi pregradnih zidova, spušteni stropovi, zidne obloge i obloge šahti, revizijski otvor, obrada površina i spojeva (K1- K4). Nakon teorijskog dijela, odnosno detaljnih opisa i prezentacija sustava, uslijedio je praktični prikaz postupaka u montaži

Knauf stručnjaci nude brojne stručne edukacije, pružaju podršku i stoje na usluzi svojim korisnicima kako bi zajedno osigurali što višu razinu kvalitete i sigurnosti postavljenih sustava.

Popis certificiranih izvođača koji su sudjelovali na seminaru:

1. Jasminko Ćerimović, GP KRK d.d.

2. Meho Sefić, GP KRK d.d.

3. Haris Karajković, GP KRK d.d.

4. Jasmin Majetić, GP KRK d.d.

5. Emir Čović, GP KRK d.d.

6. Sajid Šarić, GP KRK d.d.

7. Meris Muharemović, GP KRK d.d.

8. Mirzet Dizdarević, GP KRK d.d.

9. Hasan Nuhić, GP KRK d.d.

10. Sanel Karahodžić, GP KRK d.d.

11. Fehim Čejvanović, GP KRK d.d.

12. Halid Hadžić, GP KRK d.d.

13. Elvis Keškić, GP KRK d.d.

14. Alen Mrakovčić, GP KRK d.d.

15. Mirza Delić, GP KRK d.d.

16. Alen Nadarević, GP KRK d.d.

Detaljnije?>

Knauf FireWin seminar

Održani stručni seminari i edukacije u tvornici u Kninu

Dodana vrijednost FireWin sustava nalazi se u visokim standardima Knauf usluge i podrške korisnicima koju potvrđuje specijalizirano i opsežno znanje u području suhe gradnje i protupožarne zaštite. Knauf stručnjaci stoje na usluzi svojim kupcima kako bi zajedno osigurali sigurnost i zaštitu objekata.

Certificirani stručni seminari također su dokaz kvalitete koja izvođačima pruža razvoj stručnih kompetencija. Zato su 25. i 26. listopada 2017. u tvornici u Kninu organizirani stručni seminari koji su izvođačima pružili dodatnu edukaciju i iskustvo u pasivnom protupožarstvu. Preko 40 izvođača prisustvovalo je ovoj edukaciji i steklo vrijedna znanja o novim proizvodima i načinu primjene.

Raspon novih sustava uključuje protupožarne ploče, boje, žbuku, obujmice za različite uvjete zaštite od požara, panel od ekspanzijskog materijala te panel od vune, kao i akrilno brtvilo te protupožarni jastuk. Uvođenjem novih inovativnih rješenja - Knauf protupožarnih FPF pjena i FPS silikona, FireWin sustav čvrsto je zauzeo poziciju pouzdanog i kvalitetnog partnera u pasivnoj protupožarnoj zaštiti.

Više o Knauf FireWin sustavu možete pronaći:

Detaljnije?>

Praktična i teorijska edukacija

Praktična i teorijska edukacija

Ulaganje u razvoj suhe gradnje nije moguće bez konstantne edukacije naših izvođača. Stoga Knauf koristi seminare na kojima korisnici stječu praktično i teorijsko znanje u modernoj industriji građevinarstva. Naši stručnjaci nude stručne edukacije za montere suhe gradnje, keramičare, fasadere i soboslikare: protupožarstvo i zaštita od buke, suhi estrih, tehnika obrade spojeva i površine, žbuke i gletanje površina te brojne ostale edukacije.

Detaljnije?>

OSNOVNI SEMINAR ZA MONTERE

Glavne teme ovog stručnog seminara obrađuju ispravnu montažu i obradu Knauf proizvoda i sustava, kako bi se spriječili nedostaci prilikom izvođenja radova.

Nakon detaljnih opisa najvažnijih suhomontažnih sustava slijedi praktični prikaz postupaka u montaži.

Glavna područja i teme jednevnog osnovnog seminara su:

Knauf osnovni sustavi

 1. Pregradni zidovi
 2. Zidne obloge i obloge šahti
 3. Spušteni stropovi
 4. Obrada površina K1-K4
 5. Revizijski otvor
 6. Razgledavanje proizvodnog procesa tvornice

 

Mjesto održavanja: Tvornica Knin

Detaljnije?>

NAPREDNI SEMINAR ZA MONTERE

U ovom jednevnom seminaru za stjecanje naprednih vješina i znanja iz područjaizvođenja Knauf sustava suhe izgradnje polaznici će poboljšat će svoja teoretska saznanja te unaprijediti svoje vještine za kvalitetno i ispravno izvođenje odabranih suhomontažnih sustava.

Glavna područja i teme jednevnog naprednog seminara su:

1. Knauf posebni sustavi

 • protubalistički zidovi
 • protuprovalni zidovi
 • Sistemi za zaštitu od ionizirajućeg zračenja
 • Knauf kino zidovi DIVA
 • akustični spušteni stropovi Cleaneo
 • samonosivi spušteni stropovi

2. Aquapanel sustavi, vanjski ne nosivi zidovi

3. Obrade površina i spojeva    

4. Sustavi suhog estriha

5. Sustavi povećane zvučne zaštite

6. Knauf Pocket Kit sustav kliznih vrata

7. Sustavi pasivne protupožarne zaštite Firewin

8. Knauf Design

 

Mjesto održavanja seminara: tvornica Knin

Pretražite seminare

Datum održavanja

Mjesto održavanja

Pretraži po nazivu

Koje je Vaše područje djelovanja?