KnaufKnauf

Povratak
Detaljnije?>

WINGS FOR LIFE

WINGS FOR LIFE

Humanitarna utrka Wings for Life World Run, diljem svijeta, iznova je okupila ogroman broj trkača. Već 6 godina zaredom, Wings for Life World Run potiče na zajedništvo, motivira te inspirira. Sav iznos koji se prikupi od startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life, koja financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

Svoje šesto hrvatsko izdanje utrka je doživjela 5.svibnja 2019. godine u Zadru, gdje se na startnoj liniji okupilo 9 tisuća trkača.

Jedna od 4 temeljne vrijednosti tvrtke Knauf je, između ostalog, i ljudskost. Vodeći se tim načelom, Knauf je oduvijek bio socijalno osjetljiv te je podupirao i imao razumijevanja za akcije humanitarnog karaktera. Altruizam, odnosno nesebično pomaganje, odlika je koja krasi i naše djelatnike. Ovim putem bismo željeli zahvaliti našem komercijalno tehničkom predstavniku Draženu Bubiću, uspješnom individualcu, altruistu i humanitarcu, koji je pristupio ovoj hvalevrijednoj akciji.   

 

Detaljnije?>

Knauf vrijednosti za buduće generacije

Upravo s fokusom na buduće generacije, tvrtka Knauf djeluje kao ambasador održive i lake gradnje, modernizacije i renoviranja uz očuvanje resursa. Takvim pristupom u poslovanju, razvijamo tržište građevinskih materijala i ujedno gradimo budućnost. Stoga smo u Knaufu neprestano posvećeni razvoju tržišnih noviteta u svrhu održive i društveno odgovorne prakse.

Ekološka svojstva gipsa motiv su u naših nastojanja u jačanju pozicije u području održive, zelene gradnje. Želimo potaknuti našu okolinu kako bi djelovala na isti način, kako bi energetska učinkovitost i ekološka osvještenost postala dio naše svakodnevice.

Detaljnije?>

Naša misija, vizija i ciljevi

Odgovornost i sigurnost

Knauf politika kvalitete, okoliša, zdravlja i sigurnosti iznimno je važan segment našeg djelovanja. Vođeni ISO standardima, omogućili smo transparetno poslovanje koje rezultira povjerenjem naših kupaca.

Ono podrazumijeva proizvode i usluge najviše kvalitete koje proizvodimo na ekološki prihvatljiv način uz posebnu brigu za zdravlje i sigurnost naših zaposlenika i svih drugih sudionika u ovim procesima.

Više detalja možete otkriti u našem službenom dokumentu Politika kvalitete, okoliša, zdravlja i sigurnosti.

Detaljnije?>

Odgovornost prema okolišu

Odgovornost prema okolišu

Budućim generacijama moramo ostaviti očuvan ekološki, socijalni i ekonomski ustroj. To je naš poticaj, jer danas se dugotrajnim djelovanjem smatra gospodarenje usmjereno budućnosti. Kao važan tržišni akter, obvezni smo održavati visoki stupanj odgovornosti - kako prema javnosti, tako i prema okolišu. Snaga Knauf korporacije polazi od zemlje. Ekologija i ekonomičnost za nas su nerazdvojne cjeline.

S jedne strane, svojim djelovanjem nastojimo pokazati i educirati svoju okolinu o održivom razvoju na svim razinama – od same industrije do društvenih vrijednosti. A s druge strane, ekonomičnost zahtijeva štedljivo i učinkovito korištenje naših proizvodnih sredstava. Stoga je najmodernija tehnologija prisutna u svim našim tvornicama, a proizvodni su pogoni racionalni, ekološki i prostorno prilagođeni našim zaposlenicima. Ekološka kvaliteta naših proizvodnih sredstava i iskrena ekološka svijest uvelike utječu na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih tvornica.

Detaljnije?>

Priroda i upravljanje okolišem

Knauf svojim praktičnim djelovanjem potiče održivost čiji čvrsti temelji  proizlaze iz kulture i vrijednosti naše tvrtke. To znači preuzimanje odgovornosti za naše klijente, zaposlenike i zaštitu okoliša.

Kao tvrtka s dugogodišnjom tradicijom rudokopa, Knauf je uvelike svjestan da i najmanja aktivnost u prirodi, ma koliko ona neznatna i kratka bila, može narušiti njenu ravnotežu. Pri eksploataciji gipsa, kao i po završetku, poštuju se smjernice iz Projekta krajobraznog uređenja te se otkopni prostori oblikuju i biološki oplemenjuju, primjerice u vinograde ili šumska zemljišta. Stoga za sobom ne ostavljamo izorana ili uništena zemljišta. Upravo suprotno, brinemo se da osiguramo uravnoteženu prirodu u kojoj su šume i polja ponovo kultivirana i vraćena u svoja prirodna stanja.

2010. godine uspostavljen je sustav upravljanja okolišem čiju je sukladnost sa zahtjevima norme ISO 14001 Knauf potvrdio dodijeljenim certifikatom. Time potvrđujemo najviše standarde u području zaštite okoliša, održive gradnje i sigurnosti. Svoje poslovanje baziramo na sirovini gipsa koji je prirodno održiv. Proizvodi od gipsa koji se više ne koriste mogu se reciklirati i samim time postati dio održivog lanca.

Detaljnije?>

Donacije i sponzorstva

Kao vodeći proizvođač građevinskog materijala u Hrvatskoj, Knauf predstavlja tvrtku kojoj je dužnost i moralna obveza djelovati u smjeru društvene korisnosti kako bi se ojačala lokalna solidarnost i potaknula nova razmišljanja. U svim aspektima poslovanja vođeni smo društvenom odgovornošću, pa tako putem sponzorstva i donacija podržavamo razvoj športa, obrazovanja, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada kroz suradnju s raznim ustanovama kao što su škole, fakulteti, bolnice, lokalne udruge i dr. Upravo poučene našim primjerom, ostale lokalne djelatnosti primjenjuju Knauf vrijednosti u svoje poslovanje gdje su transferi znanja i dobre prakse doprinijeli i njihovoj uspješnosti.

Koje je Vaše područje djelovanja?