KnaufKnauf

Povratak
Detaljnije?>

Finish Grund – novi proizvod iz kategorije podloga

FINISH GRUND - novi proizvod iz kategorije podloga

Proizvodni program obogatili smo novim proizvodom iz kategorije temeljnih premaza / pretpremaza. U pitanju je Finish Grund u pakiranju od 5 l.

Dobra podloga je od velikog značaja. Kao što svaka kuća zahtijeva dobre temelje, tako je zidovima potrebna dobra podloga. Kao vezivni materijal između površine na koju se materijal nanosi i završnog sloja, ona osigurava kvalitetniju površinu.

Knauf Finish Grund je pretpremaz pripremljen za upotrebu, namijenjen za upijajuće površine, koji je u potpunosti prilagođen pripremi istih prije nanošenja glet masa, ljepila za keramiku ili izravnavajućih i nivelirajućih masa.

Uz već postojeće proizvode iz našeg proizvodnog programa, nudimo vam i sustav proizvoda za završnu obradu površina koji, pored glet masa, čini i Knauf Finish Grund.

Detaljnije?>

WINGS FOR LIFE

WINGS FOR LIFE

Humanitarna utrka Wings for Life World Run, diljem svijeta, iznova je okupila ogroman broj trkača. Već 6 godina zaredom, Wings for Life World Run potiče na zajedništvo, motivira te inspirira. Sav iznos koji se prikupi od startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life, koja financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

Svoje šesto hrvatsko izdanje utrka je doživjela 5.svibnja 2019. godine u Zadru, gdje se na startnoj liniji okupilo 9 tisuća trkača.

Jedna od 4 temeljne vrijednosti tvrtke Knauf je, između ostalog, i ljudskost. Vodeći se tim načelom, Knauf je oduvijek bio socijalno osjetljiv te je podupirao i imao razumijevanja za akcije humanitarnog karaktera. Altruizam, odnosno nesebično pomaganje, odlika je koja krasi i naše djelatnike. Ovim putem bismo željeli zahvaliti našem komercijalno tehničkom predstavniku Draženu Bubiću, uspješnom individualcu, altruistu i humanitarcu, koji je pristupio ovoj hvalevrijednoj akciji.   

 

Detaljnije?>

DANI ARHITEKATA 3.0

DANI ARHITEKATA 3.0

Trodnevni stručni skup Dani arhitekata 3.0, u organizaciji Hrvatske komore arhitekata, održan je od 4. do 6. travnja 2019., u hotelu Le Meridien Lav Split.

Konferencija je ugostila brojne inozemne i hrvatske stručnjake kao što su Stefan de Koning iz nizozemskog arhitektonskog studija koji je poznat po svojim prepoznatljivim futurističkim konstrukcijama te Luisa Bravo iz Bologne. Jedan od glavnih hrvatskih predavača bio je arhitekt Branimir Medić, projektant urbanih prostore i zgrada namijenjenih budućnosti.

Glavna tema najvećeg profesionalnog stručnog simpozija hrvatskih arhitekata bila je Javni prostor te najaktualnije informacije iz područja zakonodavstva i poslovne prakse arhitekata. Održana su i brojna stručna predavanja, konzultacije, okrugli stolovi te dodijeljene godišnje strukovne nagrade za djelovanje u području struke.

Tvrtka Knauf treću godinu zaredom, u ulozi Zlatnog sponzora, sudjeluje na ovome priznatom arhitektonskom simpoziju u organizaciji HKA te se uspješno predstavlja svojim građevinskim rješenjima i sustavima. Naš izložbeni prostor je privukao pozornost brojnih zvučnih imena arhitektonskog svijeta iz Hrvatske i inozemstva. Bez lažne skromnosti, možemo reći da uživamo povjerenje organizatora, odnosno povjerenje ljudi iz svijeta arhitekture.

Dio atmosfere s Knauf izložbenog štanda prenosimo vam putem priloženih fotografija.

Detaljnije?>

„VIŠE SE NE BOJIM VODE“ – GRADSKI BAZENI PULA

„VIŠE SE NE BOJIM VODE“ – GRADSKI BAZENI PULA

Krajem 2018. godine, nakon više od 30 godina željnog iščekivanja, u Puli je otvoren prvi kompleks javnih gradskih bazena koji je ujedno i najvažnija kapitalna investicija te najveći gradski projekt u Puli. Navedenim projektom značajno je obogaćena ponuda sportskih sadržaja u Puli te zaokružen jedinstveni sportski kompleks na području Istre.

Tvrtka Knauf u svoju bogatu kolekciju referentnih objekata, objekata u čijoj izgradnji su se koristili sustavi i materijali iz Knauf asortimana, s ponosom može uvrstiti i ovaj veliki projekt.

Kvalitetu Knauf materijala i sustava, korištenih u izgradnji Gradskih bazena Pula, prepoznali su, kao i mnogo puta do sada, arhitekti kao i investitori projekta. Ukazano povjerenje od strane sudionika projekta, u kvalitetu primijenjenih materijala i sustava, bez sumnje, niti ovoga puta nećemo iznevjeriti.

Niže možete pristupiti linku koji vas vodi na video edukativnog karaktera s prikazima obrade spojeva, postavljanja i pričvršćivanja potkonstrukcija, uporabe unutar bazena itd., kao i specificirane detalje projekta.

Ali, bez ideje i inicijative našeg kreativnog kolege Marijana Tomića, podrške kolege Antonia Jakelića iz Aquapanela te tehničke podrške kolega Marka Ostojića i Hrvoja Rubića, ovaj hvale vrijedan i reprezentativan video uradak, ne bi ugledao svjetlo dana. Stoga, jedno veliko hvala svima vama!

 

Detalji o projektu:

Projekt: Gradski bazeni Pula, Hrvatska

Investitor: Pula sport d.o.o

Arhitekt: Urbis d.o.o. Pula

Knauf tehnička podrška: Marijan Tomić, Marko Ostojić, Hrvoje Rubić

AQUAPANEL® Cement Board primjena:

Unutarnji sustav zidova: AQUAPANEL® Cement Board Indoor

Vanjski sustav zidova: AQUAPANEL® Cement Board Outdoor

Vanjski i unutarnji sustav stropova: AQUAPANEL® Cement Board Skylite

 

Knauf Aquapanel

Detaljnije?>

8. Konferencija dimnjačara Hrvatske

KNAUF u službi dimnjačarstva

Na inicijativu i u organizaciji Hrvatske dimnjačarske udruge, 21. i 22. ožujka 2019., u hotelu Kaj u Mariji Bistrici, održana je 8. Konferencija dimnjačara Hrvatske.

Veliki značaj Konferencije potvrdili su i predavači iz cijele regije, usporedivši stanje u dimnjačarstvu u njihovim zemljama te izloživši svakodnevne probleme s kojima se struka susreće.

Glavne teme Konferencije obuhvatile su, između ostalog, i Knauf protupožarne sustave s naglaskom zaštite pregrada za šahte, kao obloge dimnjaka i dimovodnih cijevi. Problemi za dimnjačare nastaju u izvedbi protupožarnih (dimovodnih) okna kroz koje prolaze spomenute cijevi, a vezano uz protupožarne zahtjeve EI30 i EI90.  Uz sustave, prezentiran je i uvod u protupožarstvo kroz povijest te označavanje i klasifikacija kroz normu EN 13501-1.

Na konferenciji je sudjelovalo 100-tinjak dimnjačara i zastupnika / proizvođača dimnjaka od inoxa i plastike, koji su pokazali zanimanje i izrazili veliki interes za ispravnu ugradnju i definiranje Knauf rješenja.

Tvrtka Knauf i u segmentu protupožarne zaštite može ponuditi visokovrijedne proizvode i sustave, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije tržišne, kao i sigurnosne kriterije.

 

Knauf Aquapanel

Detaljnije?>

Državno natjecanje strukovnih škola - Worldskills Croatia 2019.

Državno natjecanje strukovnih škola - Worldskills Croatia 2019.

Worldskills je organizacija koja promiče izvrsnost u području razvoja vještina i kompetencija, podiže svijest o važnosti izvrsnosti i visoke kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola  WorldSkills Croatia održano je na Zagrebačkom velesajmu 27. i 28.ožujka 2019.godine. Na natjecanju je ove godine sudjelovalo šest strukovnih škola iz Bedekovčine, Čakovca, Karlovca, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba, a jedna od 40 strukovnih disciplina natjecanja bila je i suha gradnja. Ekipu su činila dva učenika koja se školuju za zanimanje monter suhe gradnje, danas vrlo traženo zanimanje u završnim radovima zbog razvijene tehnologije izvođenja zidnih i podnih obloga suhom gradnjom.

Sav potreban materijal za izradu zadatka donirala je tvrtka Knauf, koja dugi niz godina aktivno sudjeluje i pomaže u obrazovanju učenika u strukovnom području graditeljstva, za zanimanje monter suhe gradnje.

Događanje je posjetila i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović, gdje joj je cijeli pojekt i predstavljen.

Zadatak je bio napraviti Knauf pregradne zidove debljine 10 cm u H formi s različitim visinama, otvorom u sredini te obradom spojeva i ugradnjom kutnih, zaštitnih profila.

Sve ekipe izvršile su zadatak u zadanom vremenskom roku, a pobjedu su odnijeli učenici Srednje škole Bedekovčina koji će sudjelovati na međunarodnom natjecanju Knauf Junior Trophy 2019. u Austriji, gradu Salzburgu.

 

Knauf Aquapanel

Detaljnije?>

Tradicionalno božićno druženje Knauf & izvođači Zagreba i okolice

Tradicionalno božićno druženje Knauf & izvođači Zagreba i okolice

Svake godine u ovo predblagdansko vrijeme, Knauf tradicionalno organizira božićna druženja za svoje izvođače, diljem naše lijepe Hrvatske, stoga niti ova godina nije bila iznimka.

Oduvijek je Knauf prakticirao i njegovao takav oblik neformalnog druženja s izvođačima s ciljem ostvarivanja kvalitetnijih međuljudskih odnosa i poslovne suradnje. Odnos s izvođačima i dugogodišnja suradnja omogućili su razvoj i poslovne uspjehe na obostrano zadovoljstvo.

Sudeći po impresijama sudionika, zahvaljujući angažmanu naših vrijednih kolega, ali i organizatora Marka Ostojića, Damira Miškulina, i ove će godine Knauf božićno druženje, izvođačima Zagreba i okolice, zasigurno još dugo ostati u lijepom sjećanju.

Ponekad su riječi suvišne, stoga vam dio atmosfere s druženja prenosimo putem priloženih fotografija jer iste često govore više od riječi.

 

Knauf Aquapanel

Detaljnije?>

STRUČNO PREDAVANJE ROOM FOR EXPRESSION ODRŽANO U ČAKOVCU

STRUČNO PREDAVANJE ROOM FOR EXPRESSION ODRŽANO U ČAKOVCU

Fokusirani na stvaranje rješenja koje će pomoći u ostvarivanju vizije o akustici, intencija Knaufa je, predavanjima „Room for expression“, okupiti  stručnjake koji će doprinijeti diskusiji i postati dio Knauf vizije.

Stoga, Knauf već desetljećima blisko surađuje s arhitektima i projektantima kako bi svojim proizvodima omogućio modernu i laku gradnju vrhunskih ostvarenja iz svijeta arhitekture.

Spoj sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u Knaufu omogućio je transformaciju ideja u stvarnost. 

U kongresnoj dvorani hotela Castellum u Čakovcu, u potpunosti izvedenoj Knauf sustavima suhe gradnje i Cleaneo spuštenim stropovima, dana 27. studenog 2018., u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja i Društvom arhitekata Varaždin, održana je edukacija „Room for expression“ . Stručnim predavanjima na temu „Room for Expression“ i „Knauf akustični stropovi“, održanim od strane kolege Hrvoja Rubića struč.spec.ing.aedif, prisustvovalo je 30 arhitekata.  

 

Knauf Aquapanel

Detaljnije?>

Stručni seminar FireWin

Stručni seminar FireWin

Sukladno potrebi za sve kompleksnijom izvedbom protupožarne zaštite, naš stručni tim, pod vodstvom kolega Maria Reljana, Damira Bosorića i Domagoja Aćimovića, predstavio je sustav Knauf FireWin, održavši edukaciju pasivne protupožarne zaštite.

Stručni seminar održan je u tvornici u Kninu, u petak 23.11.2018. Istom je prisustvovalo 14 renomiranih izvođača suhe gradnje s područja Slavonije, Dalmacije i Zagorja.

Sudionici seminara uspješno su završili stručnu edukaciju pasivne protupožarne zaštite te stekli osnovna teorijska i praktična znanja o primjeni Knauf FireWin sustava.

Aktivnim sudjelovanjem na edukaciji, svim izvođačima dodijeljen je Knauf FireWin certifikat te su samim time postali i certificirani izvođači FireWin sustava suhe gradnje.

Dio atmosfere s edukacije i dvodnevnog susreta organiziranog u suradnji s našim partnerom Color trgovinom d.o.o. možete vidjeti na priloženim fotografijama.

 

Knauf Aquapanel

Filozofija

Detaljnije?>

Filozofija

Strategija tvrtke Knauf temelji se na inovativnom pristupu i primjeni tehnoloških inovacija.

Naše partnerske tvrtke zajedno stoje pod okriljem snažnog branda, zbog čega nude savršeno usklađene sustave i rješenja u građevinarstvu. Osobito kada je riječ o inovacijama, energetskoj učinkovitosti, ekonomičnosti i kvaliteti dizajna.

Partnerstvo je naša misao vodilja. Knauf poznaje tržište, ali također poznaje i tržište svojih klijenata. Strategija, stručnost i cjelovit pristup u dijalogu s kupcem iznimno su važni, kao i blizak odnos s tržišnim partnerima.

Detaljnije?>

Misija

Misija

Knauf je mjerilo za proizvode i sustave suhe gradnje, kao i za građevinske materijale za izolaciju. Misija je održati vodeću poziciju i kreirati nove standarde i kriterije kvalitete. S obzirom da postižemo održiv i natprosječan financijski rast, održavamo ostvarenu tržišnu poziciju i ravnomjerno ulažemo u sve aspekte i sudionike našeg poslovanja. Svi prošli napori djelatnika stvorili su Knauf kao organizaciju koju danas poznajemo i na koju smo veoma ponosni. Stoga gledajući u prošlost, koračamo sigurno u budućnost zahvaljujući raznovrsnim iskustvima i stečenim znanjima diljem svijeta što nas razlikuje od konkurencije u industriji u kojoj djelujemo.

Detaljnije?>

Vizija

Vizija

Uvijek imajući na umu sve elemente poslovnog okruženja, ali i društva u kojem djelujemo, Knauf načela poslovanja su inovativnost, energetska učinkovitost i ekološka održivost, ekonomičnost, kvaliteta dizajna te zadovoljstvo korisnika i snažno partnerstvo s našim kupcima. Tako nastaju promišljena sustavna rješenja za gradnju koja su međusobno savršeno usklađena i temeljena na potrebama tržišta. Naša vizija temelji se na jednostavnom načelu – Knauf kao tržišni lider za siguran, zdrav i udoban dizajn životnog prostora.

Detaljnije?>

Knauf grupacija

Detaljnije?>

Knauf grupa

Detaljnije?>

Detaljnije?>

Detaljnije?>

Koje je Vaše područje djelovanja?