KnaufKnauf

Povratak

U ORIS-u održano Knauf Room for Expression predavanje o akustici prostora02. 10. 2017

U utorak, 19. rujna u 18:00 h u ORIS kući arhitekture u Zagrebu je održano stručno predavanje na temu prostorne akustike Room for expression u organizaciji tvrtke Knauf d.o.o.  Gosti predavači su bili vodeći stručnjaci  na području arhitektonske akustike i zvučne izolacije, dr. sc. Kristian Jambrošić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te dr. sc. Zoran Veršić, dipl. ing. Arhitekture s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Knauf već desetljećima blisko surađuje s arhitektima i projektantima kako bi svojim proizvodima i sustavnim rješenjima omogućio modernu i laku gradnju vrhunskih ostvarenja iz svijeta arhitekture.
U namjeri da akustika prostora (p)ostane aktualna tema i bitan faktor u dizajniranju arhitekture prostora, Knauf nastavlja pozitivni slijed u radu s lokalnim arhitektima i projektantima.

Nakon uspješne realizacije prošlogodišnjeg Room for expression simpozija koji je okupio više od 200 arhitekata, tvrtka Knauf je, u suradnji s lokalnim društvima i arhitektonskim udrugama diljem Hrvatske, pokrenula seriju stručnih predavanja usmjerenih na akustiku prostora.

Prvo u nizu predavanja je  ugostila upravo ORIS kuća arhitekture. Primjere i zaključke iz svojih dugogodišnjih istraživanja su ovom prilikom predstavila dva vodeća predavača u području akustike prostora i zvučne izolacije: dr. sc. Kristian Jambrošić na temu  Akustički zahtjevi prostora  te dr. sc. Zoran Veršić, dipl. ing. na temu Akustički komfor prostora kroz primjere. Naime, sve prostorije namijenjene slušanju govora, pjevanja ili muzike moraju imati određenu akustičku kvalitetu. U izloženim predavanjima su prikazane osnove arhitektonske akustike i osnovne pretpostavke koje treba uvažavati prilikom projektiranja prostora u svrhu postizanja akustičke kvalitete prostorija te njihovi stvarni primjeri koji pojam akustike prostora sudioniku predavanja jasnije približavaju.

U sklopu okupljanja,  sudionici su bili u prilici zakoračiti i u virtualnu stvarnost gdje se uz pomoć mobilne aplikacije na jednostavan način ulazi u prostore različitih primjena u kojima   je kvalitetna akustika bitan faktor. Jednostavnim treptajem oka korisnici su postavljali akustične panele različitih perforacija, kako bi osjetili akustiku prostora sa i bez njihove primjene.

Predavanja možete preuzeti sa sljedećeg linka:

  • Akustički zahtjevi prostora PREUZIMANJE
  • Akustički komfor prostora kroz primjere PREUZIMANJE
  • Impresije s Knauf Room for expression simpozija pogledajte ovdje

Koje je Vaše područje djelovanja?