KnaufKnauf

Povratak

Mladi monteri iz Hrvatske na međunarodnom natjecanju u Bugarskoj21. 07. 2017

Knauf Junior Trophy - dvanaesto po redu međunarodno natjecanje najboljih europskih srednješkolaca, budućih montera suhe gradnje, ove se godine održalo od 4.do 7.7.2017 u Bugarskoj .

Sudjelovanje na natjecanju ostvaruju najbolji mladi monteri iz čak trinaest zemalja koji pobijede na lokalnom državnom natjecanju. Hrvatsku su ove godine predstavljali Domagoj Vazdar i Marko Vrbanc, koji su ostvarili najbolje rezultate na  Državnom natjecanju graditeljskih i geodetskih škola u Bedekovčini. Mlade montere je pripremao i bodrio njihov mentor, gdin. Ivan Mohač.
Prilikom kvalifikacija sudionici polažu teorijski, odnosno pisani dio te praktični dio u kojem demonstriraju svoje vještine pravilne izvedbe i montaže sustava suhe gradnje.
Mladi monteri iz Slovenije su osvojili prvo mjesto, predstavnici Austrije su bili drugi, dok je naš tim zauzeo jedanaesto mjesto.

Inicijator i organizator samog natjecanja je tvrtka Knauf s ciljem da se kroz ovakva druženja promovira kvaliteta kao standard u izvođenju građevinskih radova u suhoj gradnji.
Drugi  bitan razlog je nedostatak kvalificirane radne snage, odnosno montera suhe gradnje na svim tržištima, a upravo su monteri ključni za  postizanje svih benefita građenja uz Knauf. Naime, o njihovom znanju, vještini i ispravnoj izvedbi ovisi i kvaliteta samog sustava suhe gradnje. 
Sudjelovanje na Knauf Junior Trophy natjecanju svakako pruža i jedinstvenu priliku za izmjenu iskustava iz najnovijih trendova u suhoj gradnji, upoznavanje novih prijatelja, ali i mogućnost stjecanja budućih poslovnih kontakata.

Mlade izvođače su bodrili Knauf predstavnici: naš komercijalno-tehnički savjetnik za Centralnu Hrvatsku -Damir Miškulin  i instruktor suhe gradnje, Domagoj Aćimović, koji su im bili podrška za razmjenu znanja i savjetovanje tijekom priprema za natjecanje.

Vjerujemo da će angažmanom tvrtke Knauf kroz organizaciju ovakvih i sličnih manifestacija, a prvenstveno stručnih edukacija i praktične prezentacije širom Hrvatske,  rasti sve veći interes mladog kadra za odabirom i usavršavanjem u sklopu djelatnosti "monter suhe gradnje".
Partnere u realizaciji tog cilja svakako pronalazimo u obrtničkim školama koje prenose znanje i usmjeravaju nove generacije učenika, kao i izvođačkim tvrtkama u kojima mladi monteri vide budućnost za rad.

 

 

 

Koje je Vaše područje djelovanja?