KnaufKnauf

Povratak

Energetska obnova obiteljskih kuća: kako do poticaja?26. 08. 2020

KAKO DO 204 TISUĆE KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA OBNOVU KUĆA?

Još tjedan dana preostalo je do početka zaprimanja prijava na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća za koju je Vlada Republike Hrvatske osigurala 203 milijuna kuna.
Cilj programa je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede i povećati kvaliteta boravka u prostoru. 

Ovogodišnji Javni poziv donosi jednu veliku novost, a to je način prijave putem sustava e-prijave, koji je dostupan na internetskim stranicama Fonda JAVNI POZIVI I NATJEČAJI
Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća možete preuzeti OVDJE

Kako se uspješno prijaviti?
4 KORAKA DO ONLINE PRIJAVE

1. Na internetskoj stranici www.fzoeu.hr može se pristupiti sustavu klikom na e-Prijave, nakon čega je potrebno unijeti opće podatke te pričekati e-mail kako biste potvrdili registraciju. Nakon što se uspješno kreirali svoj korisnički račun, u sustav se prijavljujete svojim e-mailom i odabranom lozinkom.
2. Klikom na natječaj “Obnova obiteljskih kuća - građanstvo” ispunjava se prijava s osnovnim podacima o kući, odabiru se mjere za koje se traži sufinanciranje i upisuje vrijednost investicije. Unesene podatke važno je spremiti kako bi ostali sačuvani prilikom sljedeće prijave, a naknadno se mogu mijenjati.
3. Učitavanje osnovne dokumentacije: svaki traženi dokument treba učitati u pripadajuću kategoriju i kliknuti “spremi”. Potrebno je unijeti i dodatnu dokumentaciju, koja ovisi o zatraženim mjerama. Kategorija “ostalih neimenovanih dokumenata” nije obavezna, ali je ostavljena mogućnost da se unese ako ih prijavitelj smatra nužnim za prijavu.
4. U trenutku kad Javni poziv bude u statusu “otvoren”, a to će biti 1. rujna od 9:00 sati, moći ćete završiti svoju prijavu klikom na gumb “prijavi se”. Dotad se svi uneseni podaci i dokumenti čuvaju pod korisničkim profilom.
 

Prijave će biti selektirane prema principu ‘najbrži prst’. SRETNO!

Pronađite KNAUF proizvod i sustav!

FASADE

Knauf fasadni sustavi za siguran dom!

Gospodarski razvoj i rast životnog standarda za sobom povlače rastuće potrebe za energijom. Stoga su informiranje i edukacija o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije postali dio naše svakodnevice. S druge strane, stalno rastući troškovi energije postaju opterećenje za svaki kućni budžet zbog čega se vrijednost kuće procjenjuje u skladu s razinom mjesečnih rashoda.

Toplinska zaštita zgrada jedna je od najvažnijih sfera zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, zbog velikog potencijala energetskih ušteda. Naime, poboljšanjem toplinsko-izolacijskih karakteristika zgrade, moguće je postići smanjenje ukupnih gubitaka topline građevine za prosječno od 30 do 60%.

Više o fasadama: FASADE

ETICS standard

Knauf je svojevrsni predvodnik energetske učinkovitosti i trajno ekonomične gradnje. Originalnu njemačku kvalitetu Knauf sustava potvrđuje implementacija ETICS certificiranog sustava usklađenog s EU standardima. Riječ je o povezanim sustavima za vanjsku toplinsku izolaciju koji se ugrađuju na nove ili stare građevine radi postizanja odgovarajuće toplinske zašite.

Više o energetskoj učinkovitosti: VAŽNOST ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

VANJSKA IZOLACIJA

Knauf rješenja za vanjsku ovojnicu

KNAUF sustavi za vanjsku izolaciju

Knauf sustavi za toplinsku izolaciju fasada predstavljaju najbolje ekonomsko i tehničko rješenje koje pridonosi dugotrajnom smanjivanju troškova grijanja i štednji energije. Knauf Warm-Wand sustavi zadržavaju optimalnu klimu prostorija ovisno o sezoni i vremenskim uvjetima, unapređujući udobnost i kvalitetu stanovanja.

Više o sustavima: KNAUF WARM-WAND SUSTAVI VANJSKE IZOLACIJE

KNAUF proizvodi za vanjsku izolaciju

Uz pomoć Knauf proizvoda za fasade, svaki kreativni profesionalac može dati građevini svoju jedinstvenu notu, bez obzira primjenjuje li se kao podloga za naknadne premaze standardnih objekata, za saniranje i očuvanje povijesne građevine ili pak za stvaranje plemenite, individualno strukturirane površine.

Više o svakom od proizvoda možete pronaći koristeći poveznice niže:

1. KNAUF mortovi, staklena mrežica i pretpremaz:

2. KNAUF završno dekorativne žbuke:

 • Dekorativna žbuka ojačana silikonskom smolom s grebanom strukturom ADDI S
 • Silikatna žbuka grebane strukture KATI S
 • Završno dekorativna žbuka na bazi silikonske smole s grebanom strukturom CONNI S

PODOVI

Funkcionalnost i efikasnost svih površina doma izuzetno je bitna, što uključuje i podove. Pod predstavlja podlogu za optimalnu zvučnu, toplinsku i protupožarnu zaštitu te zaštitu od vlage.

KNAUF SUHI ESTRIH = UŠTEDA VREMENA

Inovativno rješenje tvrtke KNAUF je KNAUF sustav suhog estriha!

Vrste KNAUF sustava podova i suhih estriha:

 1. Sustav KNAUF PRESTO (F19 GIFAfloor) – samonosivi podni sustavi
 2. Sustav F12 BRIO – gipsano vlaknasti podni elementi
 3. Sustav F13 VIDIFLOOR – gipsano vlaknasti podni elementi
 4. Sustav F145 – gipsane ploče posebno tvrde strukture čija je impregnirana gipsana jezgra obuhvaćena kartonom

 

Pristupite specifikacijama navedenih proizvoda, tehničkoj dokumentaciji, video zapisima aplikacija istih: KNAUF SUSTAVI PODOVA I SUHIH ESTRIHA

KROVOVI

Izolacija krova jedan je od najboljih načina da se poboljšaju toplinska, zvučna i požarna svojstva objekta. Ulaganje u kvalitetnu izolaciju krova je mudra odluka jer dovodi do uštede energije zbog smanjenog gubitka topline kroz krov. Preko nedovoljno izoliranog krova obiteljske kuće gubi se do 30% topline iz unutrašnjosti objekta prema van.

Više informacija možete pronaći koristeći poveznice niže:

IZOLACIJA KOSIH KROVOVA I POTKROVLJA

D61 KNAUF OBLAGANJE POTKROVLJA

 

PRODAJNA MJESTA

Uspješna partnerska mreža

Našim kupcima i suradnicima pružamo cjelovitu uslugu i savjetovanje. Kao snažan i pouzdan partner, od samog planiranja i projektiranja do primjene i garancije.

Tko su naši suradnici?

 • Knauf surađuje s građevinskim tvrtkama i izvođačima radova u rješavanju dnevnih izazova na samoj lokaciji gradnje pomoću inovativnih proizvoda, sustava i sveobuhvatnog raspona usluga
 • Nudimo podršku krajnjem kupcu, pojedincima koji uređuju vlastiti životni prostor, izborom niza proizvoda koji su visoke kvalitete i jednostavne primjene
 • Suradnja s našim partnerima i izmjena informacija i znanja osigurava proizvode izrađene po mjeri koji zadovoljavaju gotovo sve izazove
 • Knauf inspirira projektante i arhitekte kako bi implementirao nove estetske koncepte u dizajniranju građevina i osigurao inovativna rješenja za raznovrsne potrebe moderne gradnje

Pronađite prodajna mjesta u vašoj blizini. Popis KNAUF distributivne mreže partnera možete pronaći na poveznici niže. Princip pretraživanja je vrlo jednostavan. Unosom lokacije u tražilicu izlistat će vam se popis svih naših partnera i prodajnih mjesta u vašem gradu.

PRODAJNA MJESTA

Za više informacija i upite obratite nam se na e-mail info@knauf.hr ili pozivom na 01 3035 400.

 

Koje je Vaše područje djelovanja?