KnaufKnauf

Povratak

Dani arhitekata 2.007. 05. 2018

Više od  400  arhitekata sudjelovalo je na drugoj po redu strukovnoj godišnjoj konferenciji Dani arhitekata 2.0.koja se i ove godine održala u Rovinju u Hotelu Lone. Konferenciju je organizirala Hrvatska komora arhitekata (HKA), a  trajala je od 03. do 05. svibnja.

Dane arhitekata otvorila je predsjednica Hrvatske komore arhitekata,dipl.ing.arh Željka Jurković naglasivši ulogu koju arhitekti imaju u društvu kao glavni zagovornici unapređenja vrsnoće izgrađenog prostora i zaštite javnog interesa.

Na ovogodišnjim danima bilo je govora o visokoškolskom obrazovanju arhitekata koje je u 21. stoljeću suočeno s novim globalnim i tehnološkim okruženjem, o arhitektima kao poduzetnicima i izazovima koji se pred njih stavljaju, o cjeloživotnom obrazovanju, o arhitekturi zgrada za odgoj i obrazovanje te o urbanističkim i arhitektonskim natječajima.

Drugog dana konferencije, u petak 04. svibnja, proglašeni su dobitnici godišnje nagrade Komore arhitekata za 2017.godinu:Medalje za arhitekturu,Medalje za urbanizam te Medalje za konceptualni pothvat.

Tvrtka Knauf i ove godine je kao zlatni sponzor podržala Dane arhitekata, ovog puta s temom Aquapanel i Fasadni sustavi.

 

Koje je Vaše područje djelovanja?