KnaufKnauf

Povratak
Detaljnije?>

KNAUF KNIN (SUHA GRADNJA) + KNAUF KRAPINA (MOKRI SEGMENT GRADNJE) = 1 CJELOVITI SUSTAV GRADNJE.

Tvrtka Knauf d.o.o. djelovanjem u sklopu multifunkcionalne kompanije svojim poslovanjem uspješno primjenjuje globalnu strategiju na lokalnom tržištu.

Detaljnije?>

Knauf suhomontažno rješenje za sanaciju i novogradnju dimnjaka

Potaknuti nepredvidivim prirodnim pojavama kao što su potresi odlučili smo razviti rješenje za brzu sanaciju i novogradnju dimnjaka uz pomoć protupožarnog i protupotresnog okna za dimovodne sustave.

Detaljnije

Detaljnije?>

Izgradnja Županijskog suda u Šibeniku

Krajem 2020. godine, prazan i neiskorišten prostor potkrovlja Županijskog suda u Šibeniku dobio je novo ruho i svoju namjenu ugradnjom visokovrijednih i sofisticiranih Knauf sustava. Svako uređenje potkrovlja predstavlja izazov za arhitekte, dizajnere kao i investitore zbog specifičnosti prostora, a kada je u pitanju objekt star 125 godina razina izazova je samim time i daleko veća.

Detaljnije

Detaljnije?>

Aquapanel Rooftop: izgradnja objekta KTC Vrbovec

KTC d.d. je hrvatski lanac supermarketa u obiteljskom vlasništvu sa 25 poslovnih jedinica u isto toliko gradova sa 1460 zaposlenih. Poslovanje tvrtke započelo je 1992., a prvi KTC supermarket otvoren je 1994. u Križevcima. KTC Vrbovec je posljednji otvoreni supermarket koji je planiran i izgrađen kao energetski samoodrživ objekt sa solarnim modulima na području ravnog krova. 

Za potpuno trajne, energetski neovisne zgrade, ravni krov osigurava prostor za smještaj solarnih modula, a koje je moguće koristiti zahvaljujući čvrstoći i stabilnosti AQUAPANEL® cementne ploče Rooftop kao čvrste i stabilne podloge za postavljanje solarnih modula. AQUAPANEL ® cementne ploče Rooftop primijenila se i za stvaranje prohodnih staza u svrhu održavanja solarnih modula.

SUPER FINISH

Detaljnije?>

KNAUF SUPER FINISH

Knauf Super Finish koristi se kao završni sloj na raznim podlogama i popravke pukotina na unutrašnjim površinama koje nisu u vlažnim prostorima. Postiže K2, K3 i K4 kvalitetu završne obrade spojeva i površina na gipsanim pločama.

FILL&FINISH

Detaljnije?>

Materijal za ispunjavanje spojeva i zaglađivanje površina

Knauf Fill & Finish je višenamjenska masa za obradu spojeva i površina. Sastoji se od kalcijevog karbonata i punila, aditiva i vezivnih sredstava.

Razred kvalitete obrade površine K1, K2, K3 i K4

 

Zaglađivanje unutarnjih kutova

GRUNDIERMITTEL

Detaljnije?>

Disperzijski premaz od umjetnih smola


Grundiermittel je disperzijski premaz od umjetnih smola. Primjenjuje se u unutarnjim prostorima kao temeljni premaz na jako upijajućim podlogama, kao što su npr. beton ili opeka i sl.

KNAUF GRUNDOL

Detaljnije?>

Knauf temeljni premaz Grundol


Knauf Grundol je pretpremaz za upijajuće površine ojačan silikonom, namijenjen za reguliranje upijanja površina s različitim svojstvima upijanja, vezivanje površine, učvršćivanje nosivih površina prije nanošenja fasadnih boja ili mortova za lijepljenje termoizolacijskih ploča.

Pretpremaz za unutarnju i vanjsku primjenu prije nanošenja fasadnih boja na:

 • Vapneno-cementnim žbukama
 • Novim mineralnim fasadnim žbukama
 • Starim fasadnim žbukama

Površina na koju se pretpremaz nanosi mora biti suha, nosiva, čvrsta, čista, bez prašine i bez sipkih dijelova. Ostatke od boja i drugih materijala koji negativno utječu na prianjanje potrebno je prije nanošenja materijala ukloniti.

KNAUF FINISH GRUND

Detaljnije?>

KNAUF FINISH GRUND

Knauf Finish grund

Sanacija i rekonstrukcija podova

Detaljnije?>

Sanacija i rekonstrukcija podova

Sanacija i rekonstrukcija podova

POSTUPCI TEMELJITE SANACIJE OŠTEĆENJA NAKON POTRESA, NAKON ŠTO JE ZGRADA OCIJENJENA SIGURNOM ZA KORIŠTENJE

Detaljnije?>

Što se dogodi kada testirate Knauf proizvode u vodi?Pogledajte u najnovijem videu našeg tima za izazove i testiranje proizvoda u ekstremnim uvjetima!


Detaljnije?>

BIOFINISH PLUS - nova glet masa na bazi vapna za završno zaglađivanje

Razvijajući asortiman Perfect Surfaces proizvoda Knauf je pripremio novu glet masu na bazi vapna za završno zaglađivanje, Biofinish Plus. Proizvod nastao kao rezultat temeljnog istraživanja tržišta s ciljem zadovoljenja želja profesionalaca.

Postojeći proizvod Biofinish, već prisutan na našem tržištu, postao je prepoznatljiv brand među soboslikarima i ličiocima. Njegova Plus varijanta će omogućiti dodatne performanse kao što su strojno nanošenje i veća čvrstoća.

Uz primjenu pretpremaza Finish Grund Knauf je zaokružio ponudu na tržištu završne obrade površina.

Detaljnije?>

Finish Grund – novi proizvod iz kategorije podloga

Proizvodni program obogatili smo novim proizvodom iz kategorije temeljnih premaza / pretpremaza. U pitanju je Finish Grund u pakiranju od 5 l.

Dobra podloga je od velikog značaja. Kao što svaka kuća zahtijeva dobre temelje, tako je zidovima potrebna dobra podloga. Kao vezivni materijal između površine na koju se materijal nanosi i završnog sloja, ona osigurava kvalitetniju površinu.

Knauf Finish Grund je pretpremaz pripremljen za upotrebu, namijenjen za upijajuće površine, koji je u potpunosti prilagođen pripremi istih prije nanošenja glet masa, ljepila za keramiku ili izravnavajućih i nivelirajućih masa.

Uz već postojeće proizvode iz našeg proizvodnog programa, nudimo vam i sustav proizvoda za završnu obradu površina koji, pored glet masa, čini i Knauf Finish Grund.

Detaljnije?>

Novi proizvod za hidroizolacije!H PRO 100 i HR PRO 200


Za Vas smo pripremili video s prikazom primjene dvokomponentne cementno-polimerne hidroizolacije.

Novi proizvod Knauf H PRO  200 garantira sigurno prianjanje, fleksibilnost, lako nanošenje te štiti beton od karbonacije i utjecaja soli.

Za primjenu u kupaonicama, podrumskim prostorima, terasama, balkonima, bazenima i dr.

Detaljnije?>

Stručne edukacije za izvođače

Održan Knauf M4 stručni seminar

U Knauf tvornici u Kninu je u utorak, 27.06. održan specijalistički seminar M4 na kojem je prisustvovalo 20 izvođača s područja Istre i Primorja te Dalmacije.

Sudionici su tom prilikom stekli osnovna teorijska i praktična znanja o primjeni Knauf sustava suhih estriha i povišenih podova. 

Aktivnim sudjelovanjem u stručnoj edukaciji svi izvođaći su dobili Knauf M4 certifikat.

Popis certificiranih izvođača koji su sudjelovali na seminaru:

 1. Milan Maretić, MARETIĆ MONT
 2. Radovan Beljan, BAUGIPS
 3. Hrvoje Babić, ELEMENTUM-M
 4. Miodrag Ćosić, ELEMENTUM-M
 5. Ante Šimundža, ELABORATUS
 6. Marija Župa, ELABORATUS
 7. Stipe Pirić, STIPAN GRADNJA
 8. Ivan  Kundid, STIPAN GRADNJA
 9. Ivanko Smoljo, INTERMONT 2
 10. Alen Tešija, INTERMONT 2
 11. Zvonimir Đonlić, ĐONLIĆ GRAĐEVINARSTVO
 12. Dragan Tomić,  MATIČEVIĆ d.o.o.
 13. Želimir Matičević, MATIČEVIĆ d.o.o.
 14. Saša Balić, MATIČEVIĆ d.o.o.
Detaljnije?>

STRUČNI SEMINARI I EDUKACIJE ZA IZVOĐAČE

Ulaganje u razvoj suhe gradnje nije moguće bez konstantne edukacije naših izvođača.

Tvrtka Knauf ponosi se svojim inovacijskim i razvojnim usmjerenjem proizvodnje i prateće izobrazbe. Iskustvo je pokazalo da je periodična izobrazba profesionalnih montažera putem stručnih seminara neophodna za suvremen pristup radu i upoznavanje novih proizvoda, sustava, alata i tehnika rada. 

Stoga Knauf koristi seminare na kojima korisnici stječu praktično i teorijsko znanje u modernoj industriji građevinarstva. Naši stručnjaci nude stručne edukacije za montere suhe gradnje, keramičare, fasadere i soboslikare: protupožarstvo i zaštita od buke, suhi estrih, tehnika obrade spojeva i površine, žbuke i gletanje površina te brojne ostale edukacije.

Detaljne informacije pogledajte na: http://www.knauf.hr/pro/o-nama/strucni-seminari-6

Stručni seminari

Detaljnije?>

Saznajte više

OSNOVNI SEMINAR ZA MONTERE

Glavne teme ovog stručnog seminara obrađuju ispravnu montažu i obradu Knauf proizvoda i sustava, kako bi se spriječili nedostaci prilikom izvođenja radova.

Nakon detaljnih opisa najvažnijih suhomontažnih sustava slijedi praktični prikaz postupaka u montaži.

Glavna područja i teme jednevnog osnovnog seminara su:

Knauf osnovni sustavi

 1. Pregradni zidovi
 2. Zidne obloge i obloge šahti
 3. Spušteni stropovi
 4. Obrada površina K1-K4
 5. Revizijski otvor
 6. Razgledavanje proizvodnog procesa tvornice

 

Mjesto održavanja: Tvornica Knin

U ovom jednevnom seminaru za stjecanje naprednih vješina i znanja iz područjaizvođenja Knauf sustava suhe izgradnje polaznici će poboljšat će svoja teoretska saznanja te unaprijediti svoje vještine za kvalitetno i ispravno izvođenje odabranih suhomontažnih sustava.

Glavna područja i teme jednevnog naprednog seminara su:

1. Knauf posebni sustavi

 • protubalistički zidovi
 • protuprovalni zidovi
 • Sistemi za zaštitu od ionizirajućeg zračenja
 • Knauf kino zidovi DIVA
 • akustični spušteni stropovi Cleaneo
 • samonosivi spušteni stropovi

2. Aquapanel sustavi, vanjski ne nosivi zidovi

3. Obrade površina i spojeva    

4. Sustavi suhog estriha

5. Sustavi povećane zvučne zaštite

6. Knauf Pocket Kit sustav kliznih vrata

7. Sustavi pasivne protupožarne zaštite Firewin

8. Knauf Design

 

Mjesto održavanja seminara: tvornica Knin

Detaljnije?>

Knauf Werktage Nürnberg 2017


Knauf Werktage je jedinstvena prilika za djelatnike građevinske industrije da se upoznaju s najnovijim trendovima i inovacijama iz područja suhe gradnje i građevinske kemije.

Njegujući višegodišnje partnerstvo i uspješnu suradnju, Knauf je u sklopu Werktage sajma okupio veliki broj izvođača iz čitave Hrvatske koji su doprinijeli razvoju i visokoj kvaliteti izvedbe građevinskih radova primjenom Knauf proizvoda i sustava.

Ovogodišnji moto Knauf Werktage sajma je bio: Inovacija. Iskustvo. Interakcija.

Unutar hale koja se protezala na 4.000 m² tematski su bili raspoređeni izložbeni prostori, ovisno o konstrukcijskim komponentama za projektiranje i izvedbu građevinskih radova.

Uz stručno vodstvo i interaktivnu primjenu proizvoda, sudionici iz Hrvatske su imali priliku upoznati se s novitetima i sustavnim rješenjima za izvedbu stropova, zidova, podova, unutarnje izolacije i renovacije, žbukanja te završne obrade površina, kao i niza drugih stručnih kompetencija koje su razvijene unutar Knauf grupacije.

Detaljnije?>

Novo iz Knaufa

Detaljnije?>

KNAUF SUSTAVI SUHE GRADNJE

 • D11.hr Knauf spušteni stropovi

  D11.hr Knauf spušteni stropovi

  Stropni sustavi suhe gradnje sa zatvorenom gipsanom oblogom; jednoslojno/dvoslojno, kao stropna obloga ili...Pročitajte više
 • K25.hr Fireboard zidne obloge i šahte

  K25.hr Fireboard zidne obloge i šahte

  Fireboard zidne obloge i šahte sastoje se od metalne potkonstrukcije sa jednostranim jednostrukim ili dvostrukim...Pročitajte više
 • Sigurnosni sustavi

  Sigurnosni sustavi

  Bez obzira je li Vam potreban neprobojni ili protuprovalni zid, ili pak zaštita od prodiranja rendgenskih zraka...Pročitajte više
 • KNAUF FIREWIN

  KNAUF FIREWIN

  Kompleksne potrebe za izvedbu protupožarne zaštite potaknule su nas na razvoj novog sustava pomoću kojeg...Pročitajte više
 • Knauf Cubo

  Knauf Cubo

  Novi Knauf Cubo sustav omogućuje izvedbu “prostorije unutar prostorije” i idealan je za projektiranje...Pročitajte više
Detaljnije?>

IZ KNAUF ASORTIMANA

 • MP 75

  MP 75

  MP 75 je klasična gipsana žbuka koju se jednoslojno primjenjuje na površinu. Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • Uniflott impregnirani

  Uniflott impregnirani

  Knauf Uniflott impregnirani je glet masa u prahu na bazi specijalnog gipsa, disperzijski modificirana i prilagođena...Pročitajte više
 • Fugenfüller leicht

  Fugenfüller leicht

  Praškasti materijal za obrađivanje površina. Dostupan je u više različitih pakiranja. Katalog...Pročitajte više
 • Finitura

  Finitura

  Knauf Finitura je tvornički pripremljena smjesa na bazi vinila, posebno razvijene formule i fine kremaste strukture....Pročitajte više
 • Super Finish

  Super Finish

  Knauf Super Finish koristi se kao završni sloj na raznim podlogama i popravke pukotina na unutrašnjim...Pročitajte više
 • Fill & Finish

  Fill & Finish

  Knauf Fill & Finish je višenamjenska masa za obradu spojeva i površina. Sastoji se od kalcijevog...Pročitajte više
 • Knauf HOPPER alat za ravnomjerno nanošenje materijala na traku

  Knauf HOPPER alat za ravnomjerno nanošenje materijala na traku

  Plastični lijevak za ispravno doziranje smjese za punjenje spojeva i zaštitu kutova. Katalog Suha...Pročitajte više
 • Knauf Pocket Kit

  Knauf Pocket Kit

  Knauf Pocket Kit sustav se sastoji od kompleta nosača i vodilica za klizna vrata koja se uvlače u zid i podižu...Pročitajte više
Detaljnije?>

KNAUF WARM WAND SUSTAVI ZA FASADE

 • WARM-WAND Basis

  WARM-WAND Basis

  Ovo standardno ekonomsko rješenje smanjuje energetske troškove te je optimalno rješenje u svim...Pročitajte više
 • WARM-WAND Duo

  WARM-WAND Duo

  Stari sustavi toplinske izolacije troše mnogo energije, stoga je potrebna njihova energetska i arhitektonska...Pročitajte više
 • WARM-WAND Keramik

  WARM-WAND Keramik

  Keramičke pločice i popločeni elementi pružaju arhitektonski jedinstven i nepogrešiv sklad vanjskog izgleda...Pročitajte više
Detaljnije?>

Knauf sistemska mapa

Ovdje možete preuzeti sve sigurnosno-tehničke listove za Knauf proizvode i sustave.

Preuzimanje Knauf tehničkih uputstava

Detaljnije?>

JOŠ PROIZVODA IZ KNAUF ASORTIMANA

 • Addi R

  Addi R

  Akrilna završno dekorativna žbuka na bazi silikonske smole s grebanom i žljebastom strukturom. Bauprodukte...Pročitajte više
 • Conni S

  Conni S

  Pastozna i za uporabu spremna završna dekorativna žbuka na bazi silikonske smole, grebane strukture. Visoko...Pročitajte više
 • Kati S

  Kati S

  Mineralna i za uporabu spremna silikatna žbuka s maksimalno 5-postotnim udjelom organskih tvari, visoke vodoodbojnosti...Pročitajte više
 • Biofinish

  Biofinish

  Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • Extrafinish

  Extrafinish

  Extrafinish je masa za gletanje namijenjena za strojnu i ručnu upotrebu. Bauprodukte katalog Pročitajte više
 • Flexkleber

  Flexkleber

  Fleksibilno ljepilo za polaganje svih vrsta slabo upijajućih (gres) i jako upijajućih keramičkih...Pročitajte više
 • Električarski gips

  Električarski gips

  Električarski gips za montažne radove kao npr. brzo učvršćivanje elektroinstalacijskih cijevi, električnih...Pročitajte više

Koje je Vaše područje djelovanja?