Unutarnja izolacija

Unutarnja izolacija

Rješenja za zaštitu unutarnjih prostora

Knauf ThermInside kroz minimalnu konstrukciju zida osigurava najbolju iskoristivost prostora uz iznimnu uštedu energije.

Rješenja za zaštitu unutarnjih prostora

KNAUF THERMINSIDE

Pojam energetska učinkovitost postao je dio našeg svakodnevnog vokabulara. Europske regulative i hrvatski propisi utvrđuju načela učinkovitog korištenja energije s jasnim ciljevima održivog energetskog razvoja: smanjenje negativnih utjecaja na okoliš, poboljšanje sigurnosti opskrbe energijom, zadovoljavanje potreba potrošača energije i ispunjavanje međunarodnih obveza.

Danas svaka nova građevina mora poštivati zakonske regulative, a mnogi korisnici odlučuju adaptirati vlastite prostore kako bi starije građevine također zadovoljavale kriterije. U većini slučajeva riječ je o vanjskoj izolaciji, primjenom materijala za obnavljanje fasade kako bi se postigla energetska učinkovitost, a istovremeno smanjili ukupni troškovi kućanstva.

Vanjska izolacija nije uvijek moguća, posebice kada je riječ o starim i trošnim građevinama, ili povijesnim zgradama i spomenicima kulture. U tim slučajevima je postavljanje unutarnje izolacije najjednostavniji način za učinkovitu toplinsku izolaciju vanjskih zidova.Knauf je kreirao idealno rješenje za unutarnju izolaciju Vašeg životnog prostora. Primjenom Kanuf ThermInside ploča možete unaprijediti unutarnju termo izolaciju i spremno reagirati na rastuće cijene nekretnina i aktualne zahtjeve propisa o uštedi energije.

KNAUF THERMINSIDE ČINI RAZLIKU

Knauf ThermInside kroz minimalnu konstrukciju zida osigurava najbolju iskoristivost prostora uz iznimnu uštedu energije.

U usporedbi s konvencionalnom unutarnjom izolacijom debljine 60 mm, Knauf ThermInside debljine EPS stiropora 30 mm i 50 mm pruža uštedu prostora i do 17 mm po zidu, a time i znatno više prostora za stanovanje uz jednaku uštedu energije.

Knauf Therm ThermInside ploča je kvalitetom jednaka Knauf standardnoj ploči te pruža dodatne prednosti kao što su jednostavnost montaže i toplinska izolacija pomoću kaširanog sloja.


PREDNOSTI GIPSANIH ŽBUKA

Žbukanje površina služi zaštiti zidova. Zbog različitih svojstava gipsa i iznimne prianjanja na površinu, zidovi se pretvaraju u ravnu zidnu površinu, regulira se vlažnost zraka u prostoriji te pruža zaštita od buke i požara.

Korištenjem Knauf fasadnih sustava postiže se smanjenje uporabe energije za grijanje tj. energetska učinkovitost, poboljšava klima u prostoru boravka i sprečava mogućnost nastanka pojave vlage i plijesni na unutarnjim površinama zidova. Kao sastavni dio gipsa, voda ima važnu ulogu u regulaciji vlage, kako izvana tako i iznutra. Stoga osim vizualnog doživljaja, gipsane žbuke imaju i funkciju “pročišćivača” zraka.

U kombinaciji sa zaštitnim premazima, armaturnim mrežicama i ostalim pripadajućim sredstvima i alatima, Knauf nudi sustavna rješenja gipsanih žbuka sa zaštitnom i estetskom ulogom.

SAZNAJTE VIŠE

Energetska učinkovitost

Održivo. Zdravo. Isplativo.
Toplinska zaštita zgrada jedna je od najvažnijih sfera zaštite okoliša i energetske…

Vanjska izolacija

Knauf fasadni sustavi za siguran dom
Knauf sustavi za toplinsku izolaciju fasada predstavljaju najbolje ekonomsko…