Fasade i toplinska izolacija

Fasade i toplinska izolacija

Zaštita izvana i iznutra

Dok su fasade nekada imale pretežno estetsku ulogu, danas osim vizualnog efekta imaju iznimnu važnost i u energetskoj efikasnosti objekta, kao i zaštiti okoliša.

Zaštita izvana i iznutra

Dok su fasade nekada imale pretežno estetsku ulogu, danas osim vizualnog efekta imaju iznimnu važnost i u energetskoj efikasnosti objekta, kao i zaštiti okoliša.

KNAUF FASADNI SUSTAV

Sigurnost, održivost, ekonomičnost

Suočeni s izazovom sve izraženijih klimatskih promjena te povećanih cijena energenata, nastojimo podignuti razinu svijesti o uštedi energije, smanjenju troškova izgradnje i grijanja.

Ono što je dodatna prednost ovakvog načina razmišljanja jest povećanje vrijednosti nekretnine.

KNAUF WARM-WAND SUSTAV

KNAUF WARM-WAND SUSTAV

Vanjska izolacija za siguran i ugodan prostor

UŠTEDA NA TROŠKOVIMA GRIJANJA – Toplinska  izolacija  je  odlučujući  čimbenik uštede, kako kod novih građevina tako i kod građevina  starije  građevinske  konstrukcije. Primjenom Knauf WARM-WAND sustava energetski gubici na zidovima starijih građevina mogu se smanjiti za više od 50 %.

POVEĆANJE VRIJEDNOSTI DOMA – Objekti izolirani Knauf WARM-WAND sustavima lakše se iznajmljuju i imaju veću vrijednost prilikom prodaje. Vanjski zidovi su zaštićeni od vremenskih utjecaja i temperaturnih razlika, sustav izolacije sprječava zaleđivanje, a unutarnja strana vanjskih zidova dugotrajno je topla. Na taj način građevinska konstrukcija Vašeg doma ostaje zaštićena.

OČUVANJE OKOLIŠA – Vidljivo smanjena potrošnja energije uz Knauf WARM-WAND sustave ne rasterećuje samo Vaš kućni budžet, nego i čuva okoliš od štetnih materijala. Energetska učinkovitost manifestira se kao učinkovita zaštita klime.

POVEĆANJE STAMBENE UDOBNOSTI – Knauf  WARM-WAND  sustav  savršeno usklađuje temperaturu unutarnjeg zida s temperaturom prostorije što osigurava ugodnu toplinu u kući, kao i efikasno grijanje.

POBOLJŠANJE KLIME PROSTORIJA – Knauf WARM-WAND sustav zimi sprječava nastanak kondenzirane vode na unutarnjim zidovima, a ljeti se vrućina zadržava izvan zidova. Posebni sustavi žbuke, osiguravaju smanjenje štetnih tvari u zraku u prostoriji.

PRIMJENA I U ZAŠTITI SPOMENIKA – Za energetsku modernizaciju povijesnih fasada, vlastitih stanova ili sličnu uporabu traže se učinkoviti sustavi unutarnje izolacije. Knauf unutarnja izolacija postiže optimalnu klimu prostorije toplim površinama i dugotrajno smanjuje troškove.

Uz stručno savjetovanje i pažljivu izvedbu kvalificiranih fasadera i ličilaca, WARM-WAND SUSTAV je najbolje ekonomsko i tehničko rješenje za Vas, Vašu obitelj i, naravno, za naš okoliš.

Krajnje je vrijeme za djelovanje. Nikad nije kasno za uštedu energije. Pitanje je samo – što ima smisla, a da je istovremeno učinkovito? Kako možete dugotrajno smanjiti troškove grijanja? I kako istovremeno možete zadržati optimalnu temperaturu prostorije – dovoljno toplo zimi i hladno za vrijeme vrućih ljetnih dana?

Nekada su fasade imale samo estetsku ulogu, a danas imaju i veliku važnost u energetskoj efikasnosti objekta. WARM-WAND sustav dugotrajno će smanjiti Vaše troškove, štedeći energiju i zadržavajući optimalnu temperaturu prostorija kako bi Vama i Vašim gostima boravljenje u njima bilo ugodno u svim godišnjim dobima.

Svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju.

Odabir certificiranih komponenti prvenstveno garantira sigurnost, idealan omjer uloženog i dobivenog, jednostavnost primjene i obrade, te mogućnosti individualnog oblikovanja fasade.

Bez toplinske izolacije i fasadne zaštite zidovi su izloženi velikim temperaturnim razlikama i naprezanjima, koja s vremenom uzrokuju slabljenje struktura, eroziju i oštećenja.

Stoga je važno odabrati proizvode koji će zadovoljiti niz tehničkih, fizikalnih i estetskih svojstava specifičnih za građevinske objekte kao što su toplinska i zvučna izolacija, gubitak energije te eliminiranje nastanka algi, gljivica i plijesni.


ZAŠTITA IZNUTRA

Uz Knauf ThermInside

Vanjska izolacija nije uvijek moguća, osobito ako uređujete prostor u staroj i trošnoj građevini, ili u povijesnoj zgradi pod zaštitom spomenika kulture. U tim slučajevima je postavljanje unutarnje izolacije najjednostavniji način za učinkovitu toplinsku izolaciju vanjskih zidova.

Knauf je kreirao idealno rješenje za unutarnju izolaciju Vašeg životnog prostora. Primjenom Kanuf ThermInside ploča možete unaprijediti unutarnju termo izolaciju i spremno reagirati na rastuće cijene nekretnina i aktualne zahtjeve propisa o uštedi energije

-osigurava najbolju iskoristivost prostora uz iznimnu uštedu energije
-debljine EPS stiropora 30 mm i 50 mm pruža uštedu prostora i do 17 mm po zidu
-kvalitetom jednaka Knauf standardnoj ploči, jednostavno se montira i ostvaruje toplinsku izolaciju pomoću kaširanog sloja

REGULACIJA SOBNE TEMPERATURE

UŠTEDA ENERGIJE

Dugoročna i ekonomska isplativost

Gospodarski razvoj i rast životnog standarda za sobom povlače rastuće potrebe za energijom. Stoga su informiranje i edukacija o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije postali dio naše svakodnevice. S druge strane, stalno rastući troškovi energije postaju opterećenje za svaki kućni budžet zbog čega se vrijednost kuće procjenjuje u skladu s razinom mjesečnih rashoda.

Troškovi grijanja i hlađenja predstavljaju najveće izdatke za vlasnike nekretnina. Budući da troškovi energenata iz godine u godinu neprestano rastu, investiranje u sustave za uštedu energije postalo je osnovni uvjet za ostvarenje uštede.

Međutim, problemi s troškovima grijanja i hlađenja ne bi trebali biti jedini razlog našeg promišljanja i djelovanja. Kvalitetan građevinski sustav s optimalnom izolacijom topline ima i druge važne prednosti - bolja kvaliteta stanovanja, velika ušteda novca i rastuća vrijednost građevine.


VAŽNOST ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Originalnu njemačku kvalitetu Knauf sustava potvrđuje implementacija ETICS certificiranog sustava usklađenog s EU standardima. Riječ je o povezanim sustavima za vanjsku toplinsku izolaciju koji se ugrađuju na nove ili stare građevine radi postizanja odgovarajuće toplinske zaštite.

Uvijek gledajući u budućnost, grupacija Knauf svjesna je činjenice da će od 31.12.2020. sve nove zgrade u EU morati svesti potrošnju energije blizu nule, tzv. “nearly zero”. Stoga komponente ETICS sustava osiguravaju primjetno smanjenje godišnje emisije CO2, uštede na gorivu, energije u kućanstvima i na kraju, smanjenje financijskih izdavanja krajnjih korisnika.

Primjena načela energetske učinkovitosti ne znači veće troškove ili odricanje, već upravo priliku da s resursima koje imamo postignu bolji rezultati i pritom smanji štetan utjecaj na okoliš. Stoga tvrtka Knauf konstantno radi na stvaranju uvjeta i kvalitetnih proizvoda u svrhu energetske učinkovitosti.

LOKACIJA